Menu

Konec roku: čas rekapitulace, nudných statistik a optimistických vyhlídek

Konec roku: čas rekapitulace, nudných statistik a optimistických vyhlídek

Filmová místa.cz ještě nesfouknula první svíčku na pomyslném dortu, konec roku ale vybízí ke krátkému zamyšlení a rekapitulaci věcí úspěšných i těch doposud nezvládnutých. Nechybí několik statistik, nudných čísel a výhledů do budoucna.

Filmová místa.cz začala působit v dubnu tohoto roku s cílem objevovat a zmapovat zajímavá místa natáčení nejen českých filmů. První návštěvníci přišli koncem dubna a již v červnu shlédlo stránky přes dva tisíce unikátních návštěvníků. V prosinci to bude více jak trojnásobek. Jedna perlička, doposud nejvyšší počet návštěvníků zaznamenaly filmovky 25.12. Ano, české vánoční pohádky hýbou internetem.

Již krátce po spuštění bylo zřejmé, že stávající podoba nestačí. Řekli jsme vám sice, kde se natáčel ten který film či pohádka, nemohli jsme ale prozradit, co se natáčelo ve vaší blízkosti nebo na kterémkoli libovolném místě. Proto vznikla Interaktivní mapa filmových míst s vlaječkami, po jejichž rozliknutí zjistíte název daných filmů. Interaktivní mapa samozřejmě dokonalá není a mohou se v ní objevovat nepřesnosti nebo neúplné informace. Vaše vědomosti rádi zaneseme, stačí nás kontaktovat.

Zároveň začaly vycházet články, tedy spíše typu "z vlastní zahrádky". Počátkem jara, obdobím výletů a dovolených, se můžete těšit na více reportáží ze zajímavých míst se spoustou fotografií.

Trocha toho popelu na hlavu...

V současné době nás trápí především nekorektně fungující uživatelé, konkrétně počítadlo bodů a tím i top10. Po lednovém zkouškovém však bude dost času na komplexní řešení jednou provždy. Zároveň bych rád zahrnul místa z interaktivní mapy do vyhledávání a změnit zobrazení českých míst z Google maps na Mapy.cz nebo aMapy.cz.

Co tu propána dělá ta reklama?

Nene, na "provozní náklady" webu se vymlouvat nebudu. Těch pár desítek korun za hosting (děkujeme Gigaserveru) mne rozhodně nezruinuje a i české domény šly s cenou dolů. Navíc filmová místa jsou mým velkým koníčkem a není mnoho koníčků, které by nás nic nestály. Že ano?

Mým cílem je ale dostat projekt filmových míst do bodu, kdy reklama umožní pokrýt náklady na alespoň symbolické odměny (ideálně DVD dle vlastního výběru do určité ceny) pro dva, tři nejaktivnější uživatele. I vás stojí odhalování míst, pořizování fotografií a jejich přidání k nám na stránky určitý čas.

Něco málo čísel

Na konci roku mají Filmová místa.cz v databází přesně 90 filmů, 10 seriálů a tři sitcomy. Ano, nejde o nijak závratná čísla. Nechceme však vytvořit další CSFD.cz, CFN.cz nebo dokonce IMDB.com. Tady jde o zajímavá místa a i sebelepší film bez zajímavých lokací zde zřejmě nenajdete. Často nám přidáváte do databáze samotné filmy bez míst. Upozorňuji, že bez alespoň jednoho místa natáčení (screenshotu) tyto filmy naživeny nebudou (možná toto do budoucna přehodnotím, zvlášť budou-li k filmu dostupné kvalitní informace o místech natáčení. Diskuse je otevřená ). Zůstávají však v seznamu filmů a kdokoli k nim může nové místo přiřadit. Filmových míst - tedy přesněji řečeno screenshotů z filmů, seriálů a sitcomů, je nyní v databázi 335. Reálnou fotografii daného místa pak najdete u celkem 170ti míst. Daří se nám tedy odhalit zhruba každé druhé místo a to je dle mého názoru fantastický výsledek. Oněch "nalezených" míst je ještě mnohem víc. Mezi "nalezené" je místo zařazeno až ve chvíli, kdy má do páru reálnou fotografii. Zavítáte-li do sekce míst hledaných, můžete si všimnout, že u spousty míst víme, kde se natáčely. Chybí pouze reálná fotografie. Věřím, že tato místa v dnešní době digitálních fotoaparátů o reálné snímky obohatíte.

Interaktivní mapa filmových míst čítá přesně 184 vlaječek nalezených lokací a další přibývají takřka každý den.

Závěrečná děkovačka

Díky všem, kteří se na vzniku i současném běhu filmových míst jakkoli podílíte. Především chci poděkovat Jirkovi "JWG" za skvělou a již nesčetněkrát a mnohými pochválenou grafiku. Díky Mishellovi za programming a Paťovi za cenné rady a při úpravách, opravách a přidávání nových features. A samozřejmě díky všem ostatním, kteří hledáte, odhalujete a nacházíte místa natáčení. Na vás tento web stojí a padá a jsem rád, že se původní záměr daří plnit. Věřím ale, že se něco velkého teprve rozjíždí :-)

Komentáře

LSN

Moc pekne i ja budu dekovat. Tobe, za tak dobrou myslenku vytvorit neco tak zajimaveho a prinosneho. Diky.

2008-04-06 17:59:15

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.99