Menu

Anděl Páně 2 přilétá v prosinci

Anděl Páně 2 přilétá v prosinci

Pokračování oblíbené pohádky Anděl Páně půjde 1. prosince do kin. Těšit se můžete na popletu Petronela (Ivan Trojan) a dobrosrdečného pokušitele, čerta Uriáše (Jiří Dvořák). Režisér Jiří Strach nad pokračováním dlouho přemýšlel, nechtěl nic uspěchat – a tak je tu povedená dvojice anděl a čert po jedenácti letech zase s námi. Přibyli mnozí noví hrdinové, třeba krásná maminka Magdalena (Vica Kerekes) a její dcera Anežka (Anna Čtvrtníčková).

Natáčení začalo těsně před loňskými Vánoci a skončilo na Kavčích horách 8. 5. 2016. Režisér prý přímo miluje, když herci běhají – klidně v půlmetrových sněhových závějích na Kvildě, v Ledči… Točilo se především na Šumavě – když anděl s čertem spadnou na zem, objeví se v zasněženém Zhůří u Horské Kvildy.

TIP: Podívejte se na filmová místa Anděl Páně 2

V pohádce nesmí chybět hrad – ani v tomhle Anděl nezklame: odehrává se na hradě v Ledči nad Sázavou a opět se filmaři vrátili na Kašperk. A ještě k tomu přidali zámek Dolní Beřkovice. V Ledči točili v únoru a tehdy bylo počasí spíše jarní, tak museli zasypat prostory plastovým a celulózovým sněhem, který samozřejmě vypadá jako opravdový. Po natáčení v Ledči se štáb přesunul do Beřkovic a Českého Krumlova.

Anděl Páně 2 přijde do kin 1. prosince (Foto: Česká televize)

Hrad Ledeč nad Sázavou patří mezi nejstarší šlechtické hrady u nás. Vypíná se na vápencovém ostrohu nad Sázavou, kde vévodí městu. Je krásným příkladem monumentální středověké architektury, prolíná se tady raná gotika i baroko. Když se na něj přijedete podívat, můžete absolvovat prohlídku hradních prostor, muzea i výstup na hradní věž, ze které je úžasný výhled na krajinu a řeku Sázavu.

Právě dekorace na hradě patřily dle informací České televize k tomu nejnákladnějšímu na celém filmu a jejich stavba zabrala celé tři měsíce.

Podívejte se na skvělý rozhovor s Jiřím Strachem od Totalfilm.cz:

Anděl Páně 2

Český Krumlov zažil pozdvižení zejména Na Ostrově. Štáb měl spoustu práce – asi 50 lidí běhalo neustále sem a tam, turisté zvědavě koukali na herce v kostýmech… Převozník se svou pramicí slibuje, že už se to nestane, do toho Stanislav Majer v převleku Mikuláše drží nůž – ale špatně, není vidět… Zloději Pavel Liška a Marek Taclík dorazili na plac, kde leží papírový sníh… Režisér je prý jeden z nejlaskavějších ve své branži, hladí po tváři a usmívá se... i když si taky umí zanadávat, když se něco nedaří.

A jak se na novou pohádku těšíte vy? Napište nám do diskuse pod článkem.

Anna Šnoblová

Komentáře

omikron

Vždyt sám také začínal jako dětský herec. Ještě štěstí, že stále máme takové lidi. Už se těším, jen víc takových českých filmů. Nechci to zakřiknout ale na příští rok se možná dočkáme natáčení další dvou filmů, o kterých jsem letos referoval v mých článcích.

2016-09-20 20:01:39

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.03