Menu

Bezva ženská na krku

Bezva ženská na krku

již 13. října jde do kin nový film – Bezva ženská na krku. Natočil ho Tomáš Hoffman spolu se scénáristy, od nich jste už nejspíš viděli Ženy v pokušení nebo Muži v naději.

I tentokrát jde o příjemnou 97 minutovou komedii. Vypráví o sympatické Elišce, hodné manželce bohatého Pavla, která se musí vyrovnat s rozvodem. Chce začít znova, a tak si najde práci jako učitelka v malé vesnici. Starosta ji nastěhuje do domu protivného Božíčka, který pracuje jako hrobník. Je to hulvátský a jízlivý chlap, který už má žen plné zuby… Ale Eliška se nedá…

Hrobníka hraje Ondřej Vetchý, Elišku Petra Hřebíčková, starosta je Miroslav Táborský, Pavel je Jiří Langmajer. Těšit se můžete i na Terezu Kostkovou, Nelu Boudovou a Matouše Rumla.

Film se natáčel v obcích Martinice na Vysočině a Václavice nedaleko Konopiště. Sám Ondřej Vetchý k tomu v rozhovoru dodává:

Film se odehrával také v Pyšelích u Prahy, které jsou nádherné, kde se mi moc líbila architektura prvorepublikových vilek. Člověku dojde, když se tady prochází, jak byli lidé, kteří zde žili, šikovní, vkusní a účelní. To dnes v širší míře velmi postrádám. Vesnický život je krásný - naprosto nezaměnitelný, je jenom otázka, koho máte za sousedy. Pokud žijete na vesnici, v místě, kde si lidé mají pomáhat a jsou na sobě závislí, není nic horšího, máte-li za souseda „kreténa“, naopak pokud jsou sousedé skvělí lidé, je to nádhera, což platí samozřejmě i o městském životě.

Hledání a výběr ostatních míst pro natáčení měl na starosti nesmírně šikovný architekt Milan Býček, odchovaný Zbyňkem Hlochem, fenomenálním filmovým architektem. Nejvíc jsem jím byl fascinován po zhlédnutí filmu Život a neobyčejná dobrodružství vojáka Ivana Čonkina. Za nic na světě jsem nemohl uvěřit tomu, že se film netočil v reálné ruské vesnici, ale že ji postavil tady u nás na zelené louce pouze pro filmové účely.

Filmové lokace si pochvalovala i Petra Hřebíčková:

Martinice, Václavice, tyhle malebné vesničky jsem před natáčením neznala. Exteriéry jsou jednou ze silných stránek filmu. Byla jsem z nich nadšená. V Martinicích se odehrává největší část filmu, dokonce jsme měli s rodinou blízko Martinic pronajatý domek. Přiznám se, že z Václavic znám jen hřbitov, ale ten vypovídá za vše. S trochou nadsázky vypadal jako zámecká zahrada. Lidé se tu o hroby svých blízkých příkladně starají. V neděli ráno byl hřbitov plný svátečně oblečených lidí, museli jsme na chvíli přerušit natáčení a s údivem sledovali ten rej. Byli na svůj hřbitov pyšní.

V hlavních rolích se představí Petra Hřebíčková a Ondřej Vetchý (foto: Cinemart)

Komentáře

Miri

Věděl by prosím někdo, kde se nachází cesta s břízami, po které jezdil na kole Ondřej Vetchý ve filmu Bezva ženská na krku? Děkuji za informaci.

2017-02-25 20:09:01

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.46