Menu

Miluji tě modře přijde na Valentýna

Miluji tě modře přijde na Valentýna

Scénárista Jaroslav Papoušek napsal krátce před svou smrtí v roce 1995 scénář k filmu, který se teprve natáčí. Papouška budete nejspíš znát kvůli známé trilogii o Homolkových. Nebo jste viděli Lásky jedné plavovlásky a Hoří, má panenko, na kterých pracoval s Milošem Formanem. Brzy půjde do kin romantická komedie Miluji tě modře. Když ji Papoušek psal, dostal infarkt a zemřel.

O komedii, které dal název „Jedním slovem tě miluji modře“ měl zájem Miroslav Ondříček, ale neměl dostatek financí. Scénář ležel dlouho v šuplíku, ale potom ho objevil český producent a režisér Miloslav Šmídmajer. V textu provedl úpravy spisovatel Pavel Brycz a scénáristka Lucie Bokšteflová.

Denisa Nesvačilová a Václav Jílek (foto: BIOSCOP)

V prvním květnovém týdnu už začalo natáčení. Proč Šmídmajer sáhl po tomto scénáři? Důvodů má hodně, znal se s Papouškem a Ondříčka považoval za blízkého kamaráda. Líbily se mu závěrečné milostné scény, které jsou podle něj něžné, vtipné a hravé… A po třeskutých komediích chtěl natočit něco jiného – film, který vyžaduje kultivovaný, lehký a výtvarný typ vyprávění.

Václav Jílek a Táňa Medvecká (foto: BIOSCOP)

O čem vlastně nový film bude? Vypráví o třicátníkovi, kterému se moc nedaří. Je to malíř a kunshistorik David, kterého právě vyhodili z Národní galerie, žije stále ještě s matkou, která má v hlavě jen jógu. Nejde mu jeho výtvarný projekt, na kterém spolupracuje s otcem. A do toho ani nemá přítelkyni – ale najednou potká krásnou aranžérku Terezu.

Tereza je úchvatná – tajemná, cudná, ale i vášnivá dívka… Právě se rozchází s agresivním žárlivcem Igorem. Konec jejich vztahu provádí bouřlivé scény. David sice po Tereze touží, ale bude mít sílu všechno ustát? Zvlášť, když Tereza prostě náhodou zmizí…?

Natáčení probíhalo na jaře 2016 především na pražském Žižkově, kam je zasazen i filmový příběh. Na pár dnů se však filmový štáb přesunul i do starobylé Olomouce.

Těšit se můžete v únoru, dva dny po Valentýnu, pokud se vše povede. Čeká na vás Václav Jílek jako filmový hlavní hrdina David, Táňa Medvecká jako jeho matka, Denisa Nesvačilová jako Tereza a Rostislav Novák jako její přítel Igor. Navíc další lákadla: kameraman Asen Šopov, který se podílel na filmu Želary, je zkušený a šikovný. Architekt Adam Pitra a výtvarnice Lucie Ulíková neponechali nic náhodě. Zkrátka - komedie Miluji tě modře bude povedená, chystejte se do kina!

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.94