Menu

Král Artuš se vrací na filmová plátna

Král Artuš se vrací na filmová plátna

Je král Artuš pouze mýtickou postavou? Má legendární panovník nějaký skutečný předobraz? Výpravný akční snímek Král Artuš: Legenda o meči sleduje novým netradičním pohledem Artušovu cestu vzhůru, poodhaluje tajemství kouzelného meče Excaliburu. Notoricky známý příběh přináší režisér Guy Ritchie v  neotřele dynamickém stylu, hlavních rolí v nové filmové adaptaci středověké legendy se chopili Charlie Hunnam a Jude Law.

Charlie Hunnam v roli krále Artuše (foto: Freeman Entertainment)

Když malému Artušovi (Charlie Hunnam) zavraždí otce, zmocní se královské koruny jeho strýc Vortigern (Jude Law). Artuš, oloupený o následnické právo prvorozeného syna, vůbec netuší, jak vznešený je jeho původ. Jednou se mu ale podaří vytáhnout meč z kamene a život mladého muže nabere docela jiný směr.

Charlie Hunnam a Jude Law (foto: Freeman Entertainment)

Vedle Charlieho Hunnama (seriál kanálu FX Zákon gangu) a držitele nominace na Oscara Judea Law (Návrat do Cold Mountain, Talentovaný pan Ripley) si divák ve filmu dále vychutná krásnou Astrid Bergès-Frisbey (Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna) v roli Mage; držitele nominace na Oscara Djimona Hounsou (Krvavý diamant, In America) v roli Bedivere; Aidana Gillena (seriál kanálu HBO Hra o trůny) jako Goosefata Billa a Erica Bana (Star Trek) v roli Artušova otce, krále Uthera Pendragona.

Uznávaný režisér Guy Ritchie přichází do kin s rozhodně odvážným počinem. Trailer naznačuje, že půjde o kombinaci akční fantasy a dobrodružné inteligentní detektivky. Nejedno oko bude polichoceno pohledem na atraktivní herce a dokonalou výpravu filmu.

Český divák se na Krále Artuše může těšit od 11. května 2017.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.71