Menu

Rumunský snímek Breaking News zaujal festivalové diváky

Rumunský snímek Breaking News zaujal festivalové diváky

Film o reportérovi, který se vydává po stopách soukromého života svého tragicky zesnulého kolegy, natočila rumunská režisérka Iulia Rugina. Snaží se zachytit několik křehkých otazníků lidského života: Jak je těžké skutečně poznat druhého člověka, zda někdy můžeme doopravdy odhalit jeho nitro? Jak složité jsou vztahy mezi rodiči a dětmi a jak může současná mediální honba za senzací ublížit.

Breaking News je třetím celovečerním snímkem rumunské režisérky, festivaloví diváci mohli v předchozích letech zaznamenat její filmy Love Building (2013) nebo Alt Love Building (2014).

Breaking News - v hlavní roli Andi Vasluianu

Tragická smrt kameramana, kterou reportér Alex Mazilu nepřímo způsobil, spustí zájem o soukromý život zesnulého kolegy, reportér se o něm rozhodne natočit posmrtný medailonek. Tři dny před Vánoci v malém městečku na pobřeží Černého moře začne Alex postupně skládat dohromady životní příběh muže, netradičně viděný očima kameramanovy problémové patnáctileté dcery. Ve snaze nějak splatit tragédii se tak Alex postupně dostává na jeho místo a nepřímo tak přebírá roli dívčina otce.

Andi Vasluianu a Voica Oltean

Hlavní role se ujal renomovaný rumunský herec Andi Vasluianu, pubertální dceru hraje Voica Oltean. Mezi dalšími se představili rumunské hvězdy jako například Dorin Andone, Ioana Flora, Oxana Moravec a David Mihai Blaj.

Snímek se utká o cenu v hlavní soutěži festivalu.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.89