Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Jmenuji se Heath Ledger

Jmenuji se Heath Ledger

Působivý portrét mladého charismatického herce, který opustil svět až příliš brzy. Kanadští režiséři Derik Murray a Adrian Buitenhuis v dokumentu vynechávají bulvární hledisko a soustředí se především na jeho život. Ten byl naplněný prací a neskonalou chutí žít.

Heath Ledger byl talentovaný Australan věčně sršící nápady, energií a touhou tvořit a poznávat svět. Dokumentární snímek je složený z vyprávění jeho rodiny a přátel, včetně hollywoodské hvězdy Naomi Watts, natáčení se naopak odmítla zúčastnit Heathova bývalá manželka Michelle Williams a jejich společná dcera Matilda Rose Ledger.

Pozvánka na film Heath Ledger ve Varech (foto: Karolína Košařová)

Divák sleduje velké množství domácích videí, které si Heath s oblibou natáčel, objektiv pozoruje jeho tvář, Heath se často bláznivě točí a upřeně se dívá do kamery, oslovuje diváka jako přítele nebo běhá po hotelu a baví se smyšlenými mini příběhy. Ve filmovém medailonku rovněž nechybí prostřihy z jeho známých filmů a videoklipů, jichž je Heath sám autorem.

Heath Ledger měl vždy po ruce nějakou kameru

Nerozebírá se zde jeho smrt, snímek je především oslavou hercova života. Heathova energie, hravost a touha neustále tvořit je až nakažlivá. Divák sleduje jeho cestu z Austrálie do Hollywoodu, první velký filmový úspěch ve snímku Deset důvodů, proč tě nenávidím. Je zde naznačena Heathova slabost pro starší ženy, do velkého světa filmu ho uvedla herečka Lisa Zane (1961). Jeho životem prošlo mnoho žen, mileneckými avantýrami se ale snímek nezaobírá, pozastavuje se pouze u lásky Heathova života Michelle Williams, do které se zamiloval při natáčení snímku Zkrocená hora. Je zmíněn Heathův obdiv k Melu Gibsonovi, dobře se poznali při natáčení filmu Patriot. Mel Gibson, jako řada dalších známých osobností, se natáčení dokumentu nezúčastnil.

První výrazná dramatická role: Zkrocená hora

Umělecká vášeň byla Heathovou neoddělitelnou součástí, pokud zrovna nestál před kamerou, tak fotografoval nebo natáčel hudební videoklipy pro přátele

Čím rostla jeho sláva, tím víc ho trápily stavy úzkosti. Tento problém popisuje v dokumentu trefně herečka Naomi Watts – hovoří o syndromu příliš vzrostlého vlčího máku: „Pokud jste příliš úspěšní, začnete se cítit špatně.“ Jinými slovy, úspěch se u Australanů, jak říká Naomi, neodpouští.

Heath Ledger

Snímek mapuje silné momenty hercova života i počínající nejistoty, rozpad jeho manželství i natáčení Temného rytíře, kde se skvělým způsobem zhostil role legendárního Jokera. V té době již užíval antidepresiva a léky na spaní a mnozí přisuzovali zhoršování Heathova psychického stavu právě zmíněné roli. To dokument odmítá, i když připouští, že Heath se do každé role položil vždy zcela naplno.

Příběh roztomilého idola se uzavírá 22. ledna 2008. Příliš brzy tak končí život neuvěřitelně inspirativního člověka, který mohl ještě mnohé dokázat.

Oficiální stránka filmu: www.iamheathledger.com

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.39