Menu

Jak si filmaři upravují policejní auta?

Jak si filmaři upravují policejní auta?

Filmaři si mohou půjčit vozy od Policie, nebo si upraví vlastní. Filmaři seriálu Labyrint II se rozhodli pro druhou verzi, nevyvarovali se však několika nepřesností.

V různých detektivkách je často potřeba natočit záběr policejního vozidla. Filmaři mají v podstatě dvě možnosti; buď si skutečné vozidlo vypůjčí od ministerstva vnitra, anebo (jako v tomto případě) si upraví běžné auto tak, aby vypadalo jako policejní (tak tomu bylo např. v seriálech Policie Modrava, Kriminálka Anděl anebo třeba Labyrint).

Filmové policejní vozidlo v seriálu Labyrint II

Srovnejte se skutečným vozidlem policie ČR

Jak se takové skutečné policejní vozidlo od "filmového" pozná? Nemá lakovaná zrcátka a kliky v barvě vozidla, ale má je v černé barvě, zpravidla nemá elektrony, ale pouze plechové disky, má mříž mezi zadními sedadly a zavazadlovým prostorem.

Dále maják není uchycen na střešních ližinách (hagusech), ale přímo na střeše (proto raději filmaři používají verzi kombi, protože Octavia v provedení liftback ližiny nemá). Pravá policejní auta jsou ve speciálním šedostříbrném odstínu, zde si filmaři musí vystačit s "obyčejnou" stříbrnou metalízou.

Policejní vozidlo není opatřeno dálniční známkou (zde opět pochybení filmařů), policejní vozidla s majáky v provedení Škoda Octavia II jsou vybaveny v naprosté většině případů benzinovými motory 1,6 MPi/75 kW nebo 1,8TSi/118 kW, u faceliftu pak to ještě může být 1,2 TSi/77 kW nebo 1,4 TSi/90 kW). Proto v případě ozvučení "dunivým" dieslem - např. v Policii Modrava) to působí poněkud rozpačitě...

Upravit běžnou Octávku na "policejní" vozidlo polepením a připevněním majáku trvá zkušeným filmařským technikům 15 až 20 minut.

Komentáře

Hans

Není, polep je z magnetickych kousku

2017-08-22 01:00:26

Reagovat

Lipinski

15 az 20 minut?to je for,to je prace na nekolik hodin...

2017-08-19 18:07:29

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.67