Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Tomáš Holý se dočká biografie

Tomáš Holý se dočká biografie

Legendární dětský herec Tomáš Holý se konečně dočká knihy o svém životě.

Stručný životopis Tomáše Holého vás provede skrz všechna ověřená základní životopisná a rodinná fakta a nakonec vtáhne dovnitř Tomášova příběhu a doby, v níž jej prožil. Vychází i z iniciativy a s podporou Tomášova tatínka.

Tato knížka se snaží stručně zrekonstruovat skutečný příběh života Tomáše Holého, nahlížený různými blízkými lidmi ze všech zásadních období jeho života z rozdílných úhlů. Obsahuje jen ověřená fakta, která se nejeví být jen pouhou zábavnou historkou, jež se mohla odehrát i jinak. Neuvádí samozřejmě ani věci intimní a snaží se, aby Tomášův život nevyzněl jako jedna velká jízda (což zcela určitě nebyl), ale zároveň některé typické příhody a detaily zmiňuje právě proto, aby tento srdečný, upřímný a otevřený kluk a mladý muž byl v této knize skutečným člověkem a Tomášem, nikoliv slavnou hvězdou či neskutečným svatým.

Tomáš Holý byl obyčejným malým klukem z Nuslí.

Když v roce 1976 točil režisér Oldřich Lipský známou komedii Marečku, podejte mi pero, došlo k nepříjemné události. V celém filmu je jen jediný záběr s dítětem. Den před natáčením tohoto záběru se Lipský dozvěděl, že dětský herec, kterého měla produkce smluveného, onemocněl. Film se točil během zimy, prostě na kluka skočil virus.

Svolal si tedy svůj štáb a zeptal se jich, jestli někdo z nich nezná malého kluka, který se nestydí před kamerou a byl by schopný miniroli zahrát. Přihlásil se rekvizitář Jan Jindra a nazítří přivedl svého synovce Tomáše. Tomáš nejen, že se před kamerou nestyděl, ale svou roli si i náležitě užíval. Dělal opičky na studenty a starý profesor, František Filipovský, se upatlal od bonbónu, který mu Tomáš podal.

Už z tohoto prvního asi dvouminutového vystoupení je vidět, že Tomáš byl rozeným bavičem. V pauzách mezi záběry bavil dokonce i štáb. A to mu teprve za několik týdnů bude 8 let! Není divu, že když režisér Lipský za pár měsíců připravoval nový film, hudební komedii pro děti Ať žijí duchové, vzpomněl si na Tomáše a pozval ho. Tak začala Tomášova filmová kariéra.

Kniha se jmenuje Jmenuju se Tomáš a vyjde 26.10. Už dnes je možné jí předobjednat na stránce vydavatele, nebo u některých knihkupců.

Autogramiáda bude v paláci knih Luxor na Václavském náměstí, 1.11. od 17h. za účasti Václava Holého, Tomášova tatínka. Jste všichni zváni.

Komentáře

omikron

Povím vám tajemství, děsně tajný, chcete?

2017-10-16 18:31:50

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.79