Menu

Paddington 2: Návrat medvídka s červeným kloboukem se povedl

Paddington 2: Návrat medvídka s červeným kloboukem se povedl

Zdvořilý animovaný chlupáč zažívá své druhé filmové dobrodružství, tentokrát se rozhodne splnit sen své milované tety Lucy, která si vždy přála navštívit Londýn. Nikdy se jí to nepodařilo, celý život prožila v peruánských pralesích. Ovšem nyní na prahu stých narozenin má velké štěstí. Její osvojený synovec medvídek Paddington objeví v zapadlém londýnském antikvariátu úchvatné leporelo se skoro opravdovým Londýnem. I když je pro něj kniha cenově nedostupná, neváhá a rozhodne se požadovaný obnos vydělat.

Laskavé knižní příběhy pro děti o ztraceném chlupáči Paddingtonovi z pera Michaela Bonda se dočkaly druhého filmového a zaručeně povedeného pokračování. Sám autor příběhu zemřel rok po svých devadesátých narozeninách letos v červnu, na konci filmu je mu věnovaná dojemná vzpomínka - příteli Michaelu Bondovi.

foto: Vertical Entertainment

foto: Vertical Entertainment

Medvídek žije u své adoptivní rodiny Brownových. Mají ho rádi oni i celá ulice, snad až na jednoho nerudného souseda, který v Paddingtonovi vidí jenom věčného potížistu. Zápletkou příběhu je medvídkova cesta za vysněným leporelem pro tetu Lucy. Vzácnou rozkládací knížku ale někdo ukradne a Paddington je shodou okolností obviněn z krádeže a následně uvězněn v londýnském přísně střeženém vězení. Nebyl by to ale starý známý Paddington, kdyby nedokázal měnit lidi kolem sebe a hledat v nich to dobré. Proto se po jeho příchodu mění i věznice a její osazenstvo, díky Paddingotonovým kouskům jsou všichni k sobě navzájem laskavější a zdvořilejší, hlavní strážce věznice dokonce začne na dobrou noc číst vězňům pohádky.

foto: Vertical Entertainment

Rodina Brownových a celá ulice je smutná, přemýšlí jak dokázat medvídkovu nevinnu. Zvláštní je, že smutek kromě nerudného plukovníka nesdílí ještě jeden soused, odkvetlý krasavec a zapomenutý divadelní herec Phoenix Buchanan (Hugh Grant). Brownovi se snaží přijít celému problému na kloub, medvídkovi věří a jsou brzy na stopě skutečnému zloději.

foto: Vertical Entertainment

Snímek Paddington 2 obsahuje všechno, co od kvalitní pohádky rodiče i děti očekávají. Je tu dobrodružný příběh s pohádkovou postavou (dětské vnímání světa bez přednastavených pravidel vystihuje fakt, že nad mluvícím medvědem se v Londýně nikdo nepozastavuje, představivost tu nemá hranice a nemožné neexistuje) dobrodružnou zápletkou a šťastným koncem. Zároveň vždy zdvořilý medvídek dětským divákům vštěpuje důležitost slušného chování a laskavosti (Paddington otevírá i nerudnému kuchaři ve vězení dveře a pouští ho prvního do dveří, za vše poděkuje nebo slušně o něco požádá a každému potřebnému pomůže). Protipólem vychovaného medvídka je zloun Phoenix Buchanan, kterého výborně ztvárnil Hugh Grant. Roli vadnoucího lamače ženských srdcí a zapšklého, kdysi známého herce prodal na jedničku, z jeho postavy je cítit ironie a schopnost dělat si legraci ze sebe sama (Kdo z nás si ho nepamatuje jako svůdníka v komedii Deník Bridget Jonesové?).

foto: Vertical Entertainment

foto: Vertical Entertainment

Uznání si tento filmový příběh pro celou rodinu zaslouží rovněž díky své nenápadně edukativní rovině. Phoenix kvůli tajným indiciím v leporelu obchází nejvýznamnější londýnské památky a nepřímo tak dětem představuje katedrálu svatého Pavla a jejího architekta Christophera Wrena, britský parlament či Tower Bridge a mnoho dalších krásných míst v hlavním městě Velké Británie.

Paddington 2 je bezpochyby pohádkou pro víc generací, zahřeje u srdce a do adventního období se hodí skvěle, i když se příběh samotný vůbec o Vánocích neodehrává.

Premiéra Paddingtona 2 se v českých kinech uskuteční 30. listopadu 2017

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.6