Menu

Velká hra pokerové královny představuje jiskřivé pozlátko hazardu

Velká hra pokerové královny představuje jiskřivé pozlátko hazardu

Nadprůměrně inteligentní bývalá lyžařka rozjíždí pokerové dýchánky, píše o tom knihu, potká mafii a dostává se do konfliktu s FBI. Film Velká hra (Molly's Game) otevírá svět života na hraně velkých peněz a kriminálu.

Nadějné lyžařce se po úrazu zhroutily sny o účasti na olympiádě, rozhodne se přestěhovat do Los Angeles a začne si na živobytí vydělávat jako servírka. V baru bývalá sportovkyně Molly Bloom (Jessica Chastain) potká Deana (Jeremy Strong) a ten jí nabídne práci jeho osobní asistentky. Mladý podnikatel má řadu známých a bohatých přátel, pro které organizuje pravidelné pokerové dýchánky, kde se za jeden prohýřený večer protočí neuvěřitelně vysoké částky.

Jessica Chastain a Idris Elba (foto: Vertical Entertainment)

Molly se díky své inteligenci rychle naučí pravidla hazardu a po neshodách s mladým šéfem se vrhá do své vlastní hry s Deanovými, teď už bývalými, klienty.

foto: Vertical Entertainment

Je velmi úspěšná, její newyorské pokerové večery jsou vrcholem luxusu, píše o svém příběhu knihu a za nedlouho je zadržena FBI. Podaří se jí najít právníka (Idris Elba), který si vezme její případ na starosti. Vedou spolu dlouhé pohotové dialogy jiskřící inteligencí a šarmem obou postav. Režisér Aaron Sorkin slovem nešetří, přesto zůstává většina soukromého života postav divákovi skryta. Poznáme pouze ambiciózního otce Molly a právníkovu mladičkou dceru.

foto: Vertical Entertainment

Film Velká hra exceluje ve více bodech - i úplnému laikovi otevírá svět pohádkově vysokých sázek, okouzluje vynikající Jessicou Chastain v hlavní roli a překvapí přísným otcem Kevinem Costnerem.

Jessica Chastain a Kevin Costner (foto: Vertical Entertainment)

Tajemný hráč X (ve skutečnosti jde o známého herce Tobeyho Maguireho), který je ve filmu ztvárněn Michaelem Cerou, představuje vychytralého člověka. Molly ho potřebuje a zároveň vnímá, odkud plyne jeho potěšení. Není to čistá radost ze hry a z astronomických částek, které je schopen vyhrát. Prostě ho zlomyslně těší likvidace životů druhých.

foto: Vertical Entertainment

Molly je ženou vysoké inteligence, ambicí a šarmu. Její síla pramení z nadhledu, který má a z chladného analyzování situací, navíc jako jediná žena v luxusním hráčském doupěti tahá za nitky životů těch nejbohatších.

Důležitou roli ve snímku hraje rovněž element otce - nekonečné spory Molly s otcem v dětství a velmi ambiciózní a soutěživé rodinné prostředí vypěstovaly v Molly potřebu vítězit a ovládat mocné muže.

Jessica Chastain je superstar celého snímku, ostatní postavy tvoří pozadí její one woman show. Až na přehnanou délku filmu (140 minut) není moc co vytknout - film je mistrně vystavěný a udrží pozornost i těch, kteří o pokeru neví vůbec nic.

Česká premiéra proběhla 4. 1. 2018

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.76