Menu

Planeta Česko zve do fascinujícího prostředí zvířat a přírody kolem nás

Planeta Česko zve do fascinujícího prostředí zvířat a přírody kolem nás

Naše příroda je pestrá jako málokde na světě. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky - stačí se jen dobře dívat! První celovečerní film o české přírodě ukazuje díky nejmodernějším technologiím fascinující dobrodružství zvířat a rostlin žijících kolem nás zcela zblízka. Divočina začíná hned za našimi dveřmi!

Kulíšek nejmenší (Foto: Ondřej Prosický)

Jako vzrušující prostředí, které si co do pestrosti a dobrodružnosti v ničem nezadá s exotickými krajinami, zobrazuje českou přírodu film Planeta Česko režiséra Mariána Poláka. Snímek s komentářem namluveným hercem Kryštofem Hádkem je napínavou podívanou pro dospělé i děti, která díky nejmodernějším technologiím ukazuje fascinující příběhy více než čtyřiceti druhů zvířat. Diváci tak ve filmu Planeta Česko uvidí například tetřevy tokající za úsvitu, sysly, s nimiž na louce laškují děti, ledňáčka prorážejícího při lovu střemhlav vodní hladinu, lososy putující z českých řek do moře a zpátky nebo užovky v dramatickém zápase s rybí kořistí a další živočichy. Krásu a dobrodružství máme na dosah ruky - stačí se jen dobře dívat.

Vydra říční (Foto: Ondřej Prosický)

Inspirací k natočení filmu o české přírodě byla pro režiséra Mariána Poláka její velká rozmanitost na relativně malém území a také natáčení, která absolvoval v zahraničí. "Točil jsem už celou řadu filmů o přírodě na spoustě nádherných a vzdálených míst naší planety, a právě tehdy mi došlo, že vše je jen Úhel pohledu," říká režisér Marián Polák. "Po týdnech strávených v tropickém pralese jsem se zkrátka vždy začal strašně těšit na ty naše české kopečky a "obyčejná" zvířata - připadalo mi to najednou nesmírně exotické," dodává Polák.

Zubr evropský (Foto: Aerofilms)

"Filmy o přírodě sleduji rád, konkrétně mám oblíbenou edici dokumentů BBC Earth. Planeta Česko je jim v podstatě dost podobná, ale takzvaně z naší kotliny, a to se mi na ní moc líbí. Je to film pro celou rodinu, který je zároveň i edukativní a může děti naučit pozitivnímu vztahu ke svému okolí, což považují za výjimečné," říká herec Kryštof Hádek, který k Planetě Česko namluvil komentář.

Ledňáček říční (Foto: Ondřej Prosický)

Štáb v čele s režisérem najezdil desítky tisíc kilometrů autem, vlakem i na kole a použil celkem patnáct různých kamer a fotoaparátů. Ne vždy měli filmaři štěstí na zvířata, která chtěli natočit, hned napoprvé. "Natočit dobře bobry žijící na mnoha místech naší země byl docela oříšek, protože jsou to Noční zvířata s vynikajícím čichem. Trvalo nám mnoho dní a nocí, než se nám podařilo jejich příběh pro film zachytit," vysvětluje Marián Polák.

Marián Polák a Kryštof Hádek (Foto: Aerofilms)

Důležitý byl také samotný casting zvířecích "herců". Filmaři se rozhodli natáčet zvířata, která jsou alespoň trochu zvyklá na lidskou přítomnost a zároveň chtěli výběr udělat co nejpestřejší. Ve filmu jsou tak vidět co do druhů a velikosti rozmanitá zvířata od mravenců po statné zubry. Na Planetě Česko pracovaly desítky odborníků - zoologů, biologů, ochránců přírody a dalších poradců, kteří přispěli například svými terénními znalostmi a vědomostmi o chování zvířat.

Napínavý pohled do české přírody nabídnou kina od 22. března 2018

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

  • Film Šťastný nový rok (2019) byl okomentován.

  • Film Šťastný nový rok (2019) byl okomentován.

  • Lamia83 vložila místo natáčení Přístav Zeebrugge k epizodě 5. Mám stovky bratranců seriálu Gentlemani.

  • Lamia83 vložila místo natáčení Rozhovor po golfu k epizodě 5. Mám stovky bratranců seriálu Gentlemani.

  • GF se zaregistroval.

  • Lamia83 vložila místo natáčení Golf k epizodě 5. Mám stovky bratranců seriálu Gentlemani.

  • Lamia83 vložila místo natáčení Pohřeb Lorda Bassingtona k epizodě 4. Nesoucitný gentleman seriálu Gentlemani.

  • Lamia83 vložila místo natáčení Eddie a Susie řeší farmu k epizodě 4. Nesoucitný gentleman seriálu Gentlemani.

  • Lamia83 vložila místo natáčení Dorset Hall k epizodě 4. Nesoucitný gentleman seriálu Gentlemani.

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.72