Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

V Rusku zakázáno: Ztratili jsme Stalina

V Rusku zakázáno: Ztratili jsme Stalina

Velký vůdce padl, přímo na koberec. Stalo se to 5. března 1953 a tím mužem nebyl nikdo jiný než krvavý diktátor, masový vrah, revolucionář z Gruzie – Josif Vissarionovič Džugašvili - veřejnosti známý pod přízviskem ocelový muž – Stalin.

Nad jeho mrtvolou začíná tragikomický boj o nástupnictví. Soudruzi z politbyra se pomalu zbavují letitého strachu a začíná ta pravá podívaná. Jestli se vám to nezdá jako dostatečně důvtipná zápletka, tak věřte, že film Ztratili jsme Stalina ve své tragičnosti a schopnosti utahovat si z velkých věcí je vtipný velmi. Dokonce tak, že jej v Rusku zakázali.

Co si počít po Stalinově smrti? (foto: Cinemart)

Během diktátorova života se soustředili především na to, jak jej přežít. A teď se začnou naplno projevovat absurdní a pokřivené charaktery všech těchto Stalinových pohrobků. Začíná boj o veškerou moc nad komunistickou říší, která do této chvíle patřila jen a pouze brutálnímu diktátorovi. O nejvyšší post nebo aspoň o bezpečné místečko pod ním se perou Stalinovy nohsledi, kteří se za jeho krutovlády dokázali zbavit jakéhokoli vlastního názoru. Stále se ujišťují, co by tomu nebo tamtomu řekl Stalin, a co by se jim za to asi tak mohlo stát. Povýšení? Gulag? Provaz? Koho se mají bát teď? Jedni kují pikle proti druhým a do toho společně organizují okázalý diktátorův pohřeb.

(foto: Cinemart)

Černá komedie Ztratili jsme Stalina si bere na paškál celý komunistický režim. Atraktivnost celého snímku zvyšuje fakt, že se v současném Rusku nesmí promítat, podle ruského ministerstva kultury totiž zesměšňuje sovětskou historii.

(foto: Cinemart)

Režisérem a jedním z autorů této politické satiry je Armando Iannucci, kladné recenze po celém světě (kromě Ruska) sbírá film díky výrazným hercům: Steve Buscemi (Chruščov), Jason Isaacs (maršál Žukov) a monty pythonec Michael Palin (Molotov).

Film slibuje verbální ohňostroj, situační komedii i říznou politickou nekorektnost.

V českých kinech uvidíte koprodukční snímek již od 5. dubna 2018

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.73