Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Václav Marhoul natáčí Nabarvené ptáče, mezi herci se objeví světové hvězdy

Václav Marhoul natáčí Nabarvené ptáče, mezi herci se objeví světové hvězdy

Režie hluboce dramatického snímku podle knižního bestselleru polského spisovatele Jerzyho Kosińského se ujal Václav Marhoul. Po Mazeném Filipovi a Tobruku to bude jeho třetí celovečerní film. Nabídku zahrát si v novém filmu přijali Stellan Skarsgård, Udo Kier nebo Harvey Keitel. Mezinárodní obsazení doplní polští, ukrajinští a čeští herci.

hlavní hrdina Petr Kotlár

„Román Nabarvené ptáče mě svého času, stejně jako milióny čtenářů po celém světě, zasáhl natolik, že jsem se v polovině roku 2008, po dokončení celovečerního filmu Tobruk rozhodl vyvinout veškeré své úsilí a um na to, abych získal filmové práva právě k tomuto dílu. To se nakonec podařilo,“ zavzpomínal na začátek náročného projektu Václav Marhoul.

Z natáčení na Ukrajině

Knižní předloha vypráví příběh o chlapci, jehož rodiče se ho snaží zachránit před masovým vyhlazováním Židů. Rozhodnou se ho poslat k příbuzné na venkov kdesi ve východní Evropě. Chlapcova teta však nečekaně umírá a dítě je nuceno vydat se na cestu a protloukat se úplně samo divokým a nepřátelským světem, ve kterém platí jen místní pravidla, předsudky a pověry. Jeho snahu o fyzické přežití ale po válce střídá jiný boj. Boj, kterého si není ani vědom, boj sama se sebou, boj o svou duši a o svoji budoucnost.

Po realizační stránce je Nabarvené ptáče rozhodně výjimečné, štáb se musí poprat se sto pěti natáčecími dny a snímek bude černobílý.

Po dvoudenních předtáčkách v Doksech na Českolipsku padla první klapka 23. března 2017 v malé vesnici Svalovychi, která leží ve Volyňské oblasti na břehu řeky Pripjať, v severozápadní části Ukrajiny při hranici s Běloruskem. Natáčení pokračovalo v dalších šesti etapách, filmaři se postupně přesouvají na Slovensko a do České republiky. Na Českokrumlovsku vznikaly například poměrně náročné scény s vlakem a parní lokomotivou. Poslední klapky by měly padnout letos v červnu v polském městě Świebodzice. Světová premiéra je naplánovaná na květen 2019, do českých kin by pak mělo Nabarvené ptáče vstoupit v září 2019.

Sledujte oficiální stránky nabarveneptace.cz nebo stránku na Facebooku.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.63