Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Jan Svěrák představil na festivalu Czech That Film digitálně remasterovanou sci-fi komedii Akumulátor 1

Jan Svěrák představil na festivalu Czech That Film digitálně remasterovanou sci-fi komedii Akumulátor 1.

Divácky nejúspěšnější film roku 1994 a suverénně nejdražší film své doby měl o víkendu obnovenou premiéru v Los Angeles v rámci přehlídky českých filmů Czech That Film. Ačkoli od skutečné premiéry snímku uplynulo 24 let, film neztratil nic na aktuálnosti. „V Americe se divili, že je film víc jak dvacet let starý, připomínal jim současnou tvorbu Wese Andersona,“ řekl režisér Jan Svěrák, který film v USA osobně uvedl.

Film Akumulátor 1 do festivalu Czech That Film vybrala Česká centra v rámci oslav stého výročí založení Československa. Akumulátor 1 je jeden z mála porevolučních filmů, který se dokázal vyrovnat se silnou zahraniční konkurencí, co se týká technické i vypravěčské stránky. Máme radost, že jsme na remasterování mohli přispět,“ potvrzuje Svěrákův postřeh kurátorka festivalu Eva Přibylová z Českých center, která přehlídku organizují. Digitálně remasterovaný Akumulátor 1 vyjde letos i v limitované edici na Blu-ray, uvidí jej diváci České televize, která snímek v HD kvalitě uvede, a v létě i diváci vybraných českých kin.

Film Akumulátor 1 se dočkal digitálního remasteringu

„Bez podpory partnerů Českých center a České televize by nákladná digitalizace filmu nebyla možná,“ komentuje Svěrák s tím, že statisícové náklady obrazového a zvukového faceliftu filmu jinak nese producent sám, což je důvod, proč bylo zatím remasterováno jen malé množství českých a československých filmů.

Akumulátor 1

Akumulátor 1 získal před 24 lety Českého lva za střih a za divácky nejúspěšnější film. V dalších osmi kategoriích (režie, herec v hlavní roli, herec ve vedlejší roli, kamera, výprava, hudba, zvuk, scénář, divácká kategorie) byl na tuto cenu nominován.

Akumulátor 1

Letos uvede festival Czech That Film 45 projekcí po celých Spojených státech. Letošní ročník se uskuteční v dalších hlavních amerických a kanadských městech (San Francisco, Salt Lake City, Austin, Washington, Denver, Dallas, Atlanta, New York, Little Rock, Portland, Minneapolis, Chicago, Seattle, Toronto).

Komentáře

monokl

Nechápu proč takovou debilitu ožívuje, nedá se na to koukat!

2018-05-01 06:41:34

Reagovat

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.22