Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Top 5: Výběr nejzajímavějších filmových míst

Top 5: Výběr nejzajímavějších filmových míst

Filmová místa.cz jsou ještě takovým internetovým batoletem. I přesto se pomalu v databázi objevují velmi zajímavá filmová místa a zejména reálné fotografie. Vyberme pětici těch, které stojí za vaši návštěvu.

Databáze filmových míst se pomalu ale jistě rozrůstá. V současné době si můžete prohlédnout přes stovku míst tak, jak je znáte z televizní obrazovky a hlavně je srovnat se skutečnou podobou. Posíláte nám úžasné fotografie známých lokací, které dělají radost nejen nám ale zejména dalším čtenářům. Z aktuálního seznamu jsme vybrali desítku míst, která považujeme svým způsobem za úžasná, krásná, přímo volající po vaší návštěvě. Ono označení "Top5" neberte tak zcela vážně, do další Top5 vybereme další zdařilé snímky.

Další místa natáčení můžete najít v seznamech z nabídky v levém sloupci, nebo prostřednictvím naší interaktivní mapy.

Co peklo schvátí, už nikdá nenavrátí

Kdo by neznal pohádku o Petru Máchalovi a jeho popleteném čertovském příteli. Pohádka s Čerty nejsou žerty patří mezi ty nejlépe hodnocené. Jak si můžete všimnout v detailu pohádky, natáčení probíhalo v nejrůznějších a velmi krásných lokalitách. Vybrali jsme mlýn Petra Máchala, který se nachází na okraji vísky Střehom.

Historie mlýnu sahá až do 16.století a fungoval až do poloviny století dvacátého. Reálná fotografie pochází z webu Interregion Jičín.

Tož vitajte v Plžách

K oblasti Slovácka patří neodmyslitelně folklór, víno a samozřejmě krásné ženy. Mnohé vesnice jižní Moravy se mohou pochlubit jedinečnými areály Vinných sklípků, ať už je to Pavlov, Blatnice, nebo právě Petrov. V této malé vísce nedaleko města Hodonín naleznete areál vinných sklepů zvaných Plže. Jedná se o dlouhé sklepy, překryté dostatečně silnou vrstvou zeminy. Právě ta zaručuje stálé klima během celého roku, vhodné pro uskladnění tu Ryzlinečku, támhle Muškátku Moravského či Vavřinečka.

Filmaři nás do Petrovských Plží pozvali hned několikrát. Snad každý si vzpomene na komedii Jak básníkům chutná život a rozvernou oslavu ve vinném sklípku. Zatímco v básnících působí plže tak trochu mimochodem, do seriálu Slovácko sa nesůdí pak vyloženě pasují. Na screenshotu výše právě Jura Klásek láká dva šohaje do sklepa. Zlákat se samozřejmě nechají, kdo by odolal. Plžím budeme věnovat podrobnou reportáž se spoustou fotografií. Za fotografii místa natáčení patří dík Oleeemu.

To je... špatně vychlazené!

Francin v Postřižinách objíždí hospody a kontroluje, zdali je pivo z pivovaru, jehož je správcem, správně točeno. V hotelu U Modré hvězdy spokojen není: "to je špatně vychlazené, pošlu vám zásoby ledu..." a odjíždí na svém motocyklu značky Harley Davidson za doprovodu hustého dýmu.

Hotel Modrá hvězda dodnes stojí na náměstí v Počátkách, kde pan Menzel natočil jeden ze svých nejkrásnějších filmů Postřižiny. Budova se za těch necelých třicet let od natáčení takřka vůbec nezměnila, stejně jako kadeřnictví Dody Červinky, kde si Maryška nechá ostříhat vlasy. Reálné fotografie míst přidala uživatelka přímo z Počátek Werenys, děkujeme :)

Tajemná přehrada

Zdeněk chce vystrašit Standu, a tak jej postaví na hráz přehrady. Jeho kamarád Ondřej jej chce zachránit a pustí na "záškodníky" vůz. Nezapomenutelná scéna filmu Jedna ruka netleská.

Vodní nádrž Sedlice se nachází nedaleko stejnojmenné vesnice v okrese Pelhřimov. Tu pravou atmosféru jako ve filmu si můžete vychutnat právě v tuto dobu, za sychravého podzimu v noci. Za odhalení místa a perfektní fotografii děkujeme uživateli JK.

Máte ty... pohlavní choroby?

Dalibor Vrána se vyučil jako knihkupec, nastoupil jako knihkupec a ... pracuje jako knihkupec. Knihkupectví z filmu Vrchní prchni najdete v Praze, U Kaprovy ulice nedaleko Filosofické fakulty Kralovy University.

Uvnitř nadete stále stejné hodiny na stěně mezi výstavními okny, pouze prodejna se trošku zvětšila. Za návštěvu určitě stojí i staré schody, které v představách falešného vrchního drhla Douchová. Pouze ta padací kovová roleta chybí. Za výtečné zmapování filmových míst prchajícího vrchního děkujeme Hradimovi.

Komentáře

Neexistují žádné položky.

Komentáře

Jméno(*)
E-mail
Opište kód(*,1)
Komentář(*,2)

*) Údaje označené hvězdičkou a tučným písmem jsou povinné.

1) Pokud se přihlásíte nemusíte vyplňovat některé údaje.

2) Nepřihlášený uživatel nemůže vkládat některé textové prvky - například odkazy.

Chcete-li text v textových polích naformátovat, použijte následující značky:

*Kurzíva* nebo _Kurzíva_

**Tučný text** nebo __Tučný text__

#Nadpis první úrovně

##Nadpis druhé úrovně

Příklad [odkazu](https://filmovamista.cz) na Filmová místa.cz. Vznikne:
Příklad odkazu na Filmová místa.cz.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 0.98