Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

Kiki

Nebude zřejmě náhoda, že se hrdinka filmu Hon za svobodou, dcera amerického prezidenta, jmenuje Anna podobně jako Audrey Hepburn ve filmu Prázdniny v Římě. I novodobá Anna touží prožít pár dní jako obyčejná holka. Tak během návštěvy amerického prezidenta v Praze s pomocí kamarádky Gabriely zdrhne na koncertě své ochrance. Jejím průvodcem se poté nestane novinář, ale fotograf Ben, který je ve skutečnosti jedním z tajných agentů a má na starost právě bezpečnost nic netušící Anny. Po večeru v ulicích Prahy Anna s Benem zamíří do Berlína, kde se Anna touží dostat na Love Parade. Nasednou ale do špatného vlaku a tak se spolu ještě omylem a úplnou náhodou octnou v jednom z nejromantičtějších měst světa – v Benátkách. Odtud bez peněz cestují přes Rakousko do Německa. Tyto „prázdniny v Praze, Benátkách a Berlíně“ nesahají původním Prázdninám v Římě ani po kotníky, ale velká část filmu se natáčela v ČR, takže na hledání filmových míst je to celkem zajímavý film.

Místa natáčení:

Kromě nejznámějších turistických atrakcí v Praze si ve filmu zahrály i některé menší uličky, Velký sál Lucerny, Národní muzeum a další místa. Natáčelo se taky na hradě Kokořín. Bungee jumping skákali Anna s Benem ve filmu v Německu, ve skutečnosti však na Orlíku ze Zvíkovského mostu. Italsko – rakouskou hranici si zahrála vstupní brána hradu Zvíkov. Benátky se natáčely v Benátkách. Se scénami z Berlína to však není jisté, zdá se spíš, že berlínská Love Parade se taky natáčela u nás.

Tomáš Slach

Osmnáctiletá Anna je dcerou amerického prezidenta Jamese Fostera a všechna privilegia by vyměnila za trochu soukromí, za jediný večer bez ochranky za zády. Když zásah tajných agentů překazí její první rande, dojde jí trpělivost a vynutí si na otci určitou míru svobody. Prezident jí slíbí, že na koncert, na který se chystá během návštěvy Prahy, s ní pošle jen dva nenápadné agenty. Během akce však dívka zjistí, že je sál agentů plný, unikne a venku narazí na sympatického Bena Caldera, kterého přesvědčí, aby ji odvezl na své motorce. Stráví s ním příjemný večer, aniž tuší, že i on patří k ochrance. Ben samozřejmě informuje Bílý dům a prezident mu nařídí, aby s jeho dcerou zůstal a neříkal jí, kdo je. Jeho úkolem bude dopřát jí iluzi svobody. Dívka se po Benově boku pustí do nejztřeštěnějšího dobrodružství svého života. Druhý den sice zavolá otci, smířená s návratem, naštve ji však jeho rozzlobený tón a z trucu se rozhodne ve svém dobrodružství pokračovat. Vypraví se do Berlína na velký festival. Nasedne však do špatného vlaku a v doprovodu Bena a svérázného Scottyho McGruffa, který se k nim cestou přidá, dorazí do Benátek. Situace se zkomplikuje, když je Scotty okrade o všechny peníze. Díky Benovi a laskavému gondoliérovi Eugeniovi mohou strávit noc v domě jeho matky. Zamilovaná Anna se pokusí Bena svést, ten ji však odmítne a naštvaná dívka uteče. Mladík spěchá za ní a rozhodně nejen proto, aby splnil své povinnosti.

10.1.2024ladak1 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Na koncertě z filmu Hon za svobodou.
10.1.2024sasorts nalezl lokaci místa natáčení Tábořiště u vody z filmu Hon za svobodou.
11.2.2023Tomáš Slach vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kavárna na nádraží z filmu Hon za svobodou.
24.1.2023Tomáš Slach vložil vlastní obsah k filmu Hon za svobodou.
17.6.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hotel pro agenty z filmu Hon za svobodou.
29.6.2019jan.vorlik nalezl(a) lokaci místa natáčení Alej v Alpách z filmu Hon za svobodou.
29.6.2019jan.vorlik vložil(a) reálnou fotografii k místu natáčení Alej v Alpách z filmu Hon za svobodou.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.11