Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

jarda46

Scénáristé zde postavili vedle sebe, stejně jako v předchozím příběhu¨(Jen si tak trochu písknout) dva chlapce z rozdílných poměrů a rozdílných povah. Svérázného, soběstačného Michala Součka (Michal Dlouhý) a rodiči zhýčkaného Petra Duška (Štěpán Kment). Do chatové kolonie u přehrady přijíždí noví osadníci, rodina Duškových (Z. Svěrák,J. Drbohlavová) se synem Petrem. Úvodní přátelské přijetí postupně nahrazují intriky, neboť Dušek senior má na starosti povolení elektrického proudu v kolonii, které nechce vzhledem k jejímu stavu vydat. A tak stavba jejich chaty je pronásledována provokacemi sousedů až dojde k jejímu zastavení. Ani Petr sám nemá situaci nijak lehkou. Po seznámení s místní partou zjišťuje, že jejich zábava je příliš drsná a krutá. Situace vyvrcholí, když v lese zbijí Michala a zničí mu tábořiště. Petr se přidá na stranu slabšího a získává kamaráda. Dozvídá se o sázce Michala s otcem (Vít Olmer) a udivuje ho spaní venku. "Když usínáš venku pod širákem, napadaj tě takový fantastický věci. - A jaký? - No, vo životě víš? To bys musel zažít".

K oběma chlapcům se přes drobné naschvály přidává i Káťa(Barbora Srncová) ze sousední chalupy vedle Duškových, protože se jí oba kluci líbí. Na pozadí tohoto dětského kamarádství a první lásky se odvíjí příběh maloměšťáctví, nepřátelství a války nejen v chatové kolonii, ale hlavně mezi chataři a majiteli hauzbótů, kteří musí své plovoucí příbytky z přehrady odstranit. Film je o hledání přátelství a opravdových hodnot a ty si Petr uvědomuje ve chvíli, kdy se rozhodne zastat přede všemi chataři křivě obviněného Michalova otce hauzbotáře. Začíná tak mít konečně svůj vlastní názor a postoj.

Závěr filmu nekončí "hepíkem". Petr sice poznává první lásku, ale jeho otec pod tlakem okolí podepisuje potřebné povolení, Michalův otec ponechává hauzbót k rozebrání nenasytným chatařům a se synem odjíždí. Za nimi se nesou už jen smutné pohledy zbylé dvojice a slova z Petrova dopisu určená Michalovi: "..Už mě napadla ta fantastická myšlenka - dospělí by měli spát pod širákem" Tak dobrou noc a krásné sny...vlastně myšlenky. Zajímavosti: Hlášky filmu:..sakra já nemám co jíst! Tak to jdi normálně na národní výbor! Voni to tak nenechaj! ..No třeba Alois! Takovej super kluk to byl a pak se najednou začal česat......kvůli holce! No chápeš to?! Ve filmu se objevuje v roli grázla Nikotýna Zbyněk Honzík, později známý jako kladný hrdina Luboš Oliva (My všichni školou povinní). Pro Barboru Srncovou,Štěpána Kmenta a Zbyňka Honzíka to byla filmová prvotina zatím co Michal Dlouhý už byl "mazák"(Léto s kovbojem, Lásky mezi kapkami deště, Cukrová bouda atd.) Zbyněk, Bára i Michal zůstali herectví a filmu věrni, Štěpán dal po dalších dvou filmech přednost fotbalu.

10.5.2015vojta242 okomentoval místo natáčení Chaty u přehrady z filmu Jako zajíci.
20.12.2013copy okomentoval film Jako zajíci.
25.8.2013abatis okomentoval film Jako zajíci.
25.8.2013abatis okomentoval film Jako zajíci.
25.8.2013abatis okomentoval film Jako zajíci.
25.8.2013abatis nalezl lokaci místa natáčení Hausbóty na přehradě z filmu Jako zajíci.
25.8.2013abatis nalezl lokaci místa natáčení Na přehradě z filmu Jako zajíci.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.34