Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

Kiki

1. díl Píše se rok 1793 a ve Francii umírají ve jménu podivné revoluční spravedlnosti tisíce lidí pod gilotinou. Britský šlechtic sir Percy Blakeney však tomuto vraždění nehodlá nečinně přihlížet a inkognito pod pseudonymem Červený bedrník podniká četné výpravy do Francie, aby ze spárů krvelačné revoluce vyrval nevinné. Robespierre zuří a pověří dopadením drzého Červeného bedrníka šéfa tajné policie Chauvelina. Sir Percy spojení své osoby s v Británii obdivovaným Červeným bedrníkem tají dokonce i před svou manželkou Margueritte, která kdysi bývala ve Francii herečkou. Ta jednoho dne manželovu druhou identitu prohlédne a vypraví se na vlastní pěst do Paříže pomoci Percymu s vysvobozováním jejího bratra. Všude po cestě však čekají kontroly a také ne každému se dá věřit...

2. díl - Valentin Gautier Zámek starého markýze de Rochambeau je vypálen a markýz musí uprchnout do Anglie. Svou nemocnou nevlastní dceru Helene však musí nechat v klášteře ve Vendée. Markýz prostřednictvím Margueritte žádá Bedrníka o pomoc při záchraně Helene. Percy se sirem Andrewem se tedy vypravují do Francie, Margueritte trvá na tom, že pojede s nimi. Helene mezitím odešla z kláštera a přidala se ke komunitě povstalců žijící v lesích blízko městečka Cholet, neboť její láska k vůdci povstalců siru Henrymu byla tím pravým důvodem, proč odmítla s otcem opustit Francii. Povstalci zajímají Percyho i Andrewa a společně s nimi také Chauvelina, kterého vyslal do jeho rodného kraje Robespierre s úkolem zajmout Bedrníka. Vychází najevo, že Helene je Chauvelinovou nemanželskou dcerou. V blízkém městečku Cholet krutě vládne občanka Gabriella Damiensová přezdívaná Madame Gilotina, do jejíhož zajetí se dostane Margueritte...

3. díl - Královské výkupné Desetiletý následník trůnu Ludvík Capet je tajemnou postavou unesen ze sirotčince, kde je ukrýván a převychováván. Jeho lékař baron Waldemar požádá o pomoc s nalezením uneseného dauphina Bedrníka. Sir Percy a Margueritte se naoko na veřejnosti pohádají a každý zvlášť odjíždějí do Francie pátrat. Marguerite se podaří vetřít do přízně Chauvelina i samotného Robespierra, který ji hodlá využít k propagandě a angažuje ji opět do divadla u Madame La Tourinové, která tak trochu skrývá svou pravou tvář. Únosci malého dauphina zatím žádají od Robespierra tučné výkupné...

4. díl - Nuda Červený Bedrník spolu s přáteli vysvobodí mladou šlechičnu Anette de Martignac přímo z pod gilotiny. Po návratu do Británie Percy zjišťuje, že jeho milovaná žena Margueritte zemřela při porodu jejich dcerky. Percy již nemá chuť ani sílu bojovat za druhé. Anette de Martignac však ve snaze zachránit své rodiče vězněné ve Francii vyzradí mladému úředníkovi z francouzské ambasády totožnost Červeného bedrníka. Nevědomky za něj ale označí nesprávnou osobu - Percyho přítele sira Williama Wetherbyho. Anette svého činu lituje, ale běh událostí už nejde zastavit. Percymu nezbývá než zasáhnout...

5. díl - Přátelé a nepřátelé Robespierre nechává zatknout vynálezce Picarda a nutí ho k výrobě bomby. Picard však odmítá a i po největším nátlaku posléze pro překvapeného Robespierra sestrojí místo bomby ohňostroj. Picardově vzdělané sestře Francoise se naštěstí při zatýkání před vojáky podaří z domu uniknout a odnést s sebou i bratrovy poznámky o výzkumech. Sir Percy se o zatčení badatele dozvídá a vydává se do Francie. Po Francoise pátrají vojáci, tak požádá o pomoc Ligu, která je ve spojení s Červeným bedrníkem. S pomocí Picardových poznámek se Francoise v laboratoři podaří bombu vyrobit a využít ji ve spolupráci s Bedrníkem k bratrovu osvobození.

6. díl - Renomé Mladá šlechtična Claudette, která byla z Francie zachráněna zamaskovaným Červeným bedrníkem, poutavě vypráví na dvoře prince z Walesu dobrodružnou historku o tom, jak ji Bedrník zachránil. Sir Percy samozřejmě svou totožnost dále skrývá a naopak si z Bedrníka tropí žerty, čímž si sympatie Bedrníkem očividně okouzlené Claudette rozhodně nezískává. Na plese potom společnost hraje hru, kdy Claudette má mezi zamaskovanými pány identifikovat Červeného bedrníka. Claudette začne za Bedrníka omylem pokládat mladého lorda Sidneyho, který je proto tajnou policií unesen do Francie. Robespierre sice zjistí, že lord Sidney není skutečným Bedrníkem, chce ale jeho popravou umlčet nespokojený dav. Do Francie se za záchranou lorda Sidneyho vypraví nejenom Červený Bedrník, ale také Claudette, kterou ovšem zatkne policie a má být popravena spolu s údajným „Bedrníkem“...(Kiki)

Místa natáčení:

Výpravný historický seriál Červený bedrník je pro hledače filmových míst doslova lahůdkou. Natáčelo se totiž především v ČR a seriál je v podstatě takovým filmovým průvodcem po našich hradech a zámcích. Natáčelo se na zámcích Jemniště, Litomyšl, Jaroměřice nad Rokytnou, Slavkov, Holešov, Mníšek pod Brdy, na hradech Křivoklát, Zvíkov, Pernštejn, hradě Kost i v blízkém údolí Plakánek. Natáčelo se také v Telči, Žatci, Českém Krumlově a v Kutné Hoře. Hodně scén z Paříže se natáčelo také v pražských uličkách. Scény před „Palácem spravedlnosti“, kde úřadoval Robespierre, se natáčely před Salmovským palácem na Hradčanském nám., interiéry se však natáčely na zámku ve Slavkově. Od 4. dílu potom Robespierre přesídlil do Slavkova definitivně - i s exteriery.

28.3.2024Kocourvbotach schválil místo natáčení Tajný příjezd do Paříže z epizody Přátelé a nepřátelé seriálu Červený bedrník.
11.3.2024Cholerikkadan nalezl lokaci místa natáčení Tajný příjezd do Paříže z epizody Přátelé a nepřátelé seriálu Červený bedrník.
22.4.2023Jarina 64 vložil reálnou fotografii k místu natáčení Městská brána z epizody Přátelé a nepřátelé seriálu Červený bedrník.
13.12.2022vv vložil reálnou fotografii k místu natáčení Přednáška z epizody Přátelé a nepřátelé seriálu Červený bedrník.
7.8.2022kulturak vložila reálnou fotografii k místu natáčení Přednáška z epizody Přátelé a nepřátelé seriálu Červený bedrník.
20.9.2015Teoretik nalezl lokaci místa natáčení Vězení z epizody Červený bedrník seriálu Červený bedrník.
19.11.201412jirka vložil reálnou fotografii k místu natáčení Chodník před Palácem spravedlnosti z epizody Renomé seriálu Červený bedrník.
19.11.201412jirka vložil reálnou fotografii k místu natáčení Kasárna z epizody Renomé seriálu Červený bedrník.
22.9.2013VitaK vložil reálnou fotografii k místu natáčení Přednáška z epizody Přátelé a nepřátelé seriálu Červený bedrník.
27.2.2012mildamacher vložil reálnou fotografii k místu natáčení Popraviště z epizody Nuda seriálu Červený bedrník.
26.2.2012milhaushb vložil reálnou fotografii k místu natáčení U pumpy z epizody Renomé seriálu Červený bedrník.
1.2.2012jendaharmonika vložil reálnou fotografii k místu natáčení Městečko Cholet z epizody Valentin Gautier seriálu Červený bedrník.
1.2.2012jendaharmonika vložil reálnou fotografii k místu natáčení Hradby města Cholet z epizody Valentin Gautier seriálu Červený bedrník.
21.1.2012yurasch vložil reálnou fotografii k místu natáčení Schodiště v paláci hraběte Waldemara z epizody Královské výkupné seriálu Červený bedrník.
13.1.2012lizec vložil reálnou fotografii k místu natáčení Nad řekou z epizody Nuda seriálu Červený bedrník.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 2.15