Zvládneme to zaplatit pane Lorenc?

S vaším aktivovaným Adblockerem to bohužel nezvládneme. To máte: redaktoři, programátoři, mobilní aplikace, provoz serveru, domény... a reklamy jsou naším jediným zdrojem příjmů.

Děkujeme, že naše úsilí podpoříte zařazením Filmových míst mezi neblokované weby.

Menu

Děj filmu či seriálu

trempík

Milostný příběh zajatců Viliho (Jiří Mádl) a krásné belgické židovky Colette (Clémence Thioly) vypráví o osudu tajné lásky v prostředí hrůzy a smrti, o tenké hranici mezi dobrem a zlem a pravdou a lží.. V osvětimském koncentračním táboře se před námi odhaluje nelítostný svět každodenního boje o přežití. Vládne tu přísná hierarchie i mezi samotnými vězni. Obchoduje se se vším, co může zachránit život, nebo alespoň na chvíli oddálit smrt. Židovka Colette přijíždí do Osvětimi transportem z Belgie. Vězeň Vili jí poradí, co má říci při selekci, a tím ji zachrání před smrtí v plynové komoře. Colettiny krásy si brzy všimne fanatický důstojník SS Weisacker (Eric Bouwer) a zaměstná ji ve své dílně. Nezadržitelně propadá jejímu kouzlu a zároveň se opájí krutostí a mocí nad životem a smrtí rasově méněcenné bytosti. Navzdory každodennímu utrpení se Vili a Colette sbližují. Jejich láska jim dodává sílu snášet peklo koncentračního tábora. V zoufalém boji o život společně naplánují riskantní útěk...(oficiální text distributora)

Miesta natáčania:

Pracovný tábor Kanada si filmári vytvorili v skanzene Mayrau vo Vinařiciach. Tu sa nachádzal aj bordel, kam chodil veliteľ Weissacker a pred ktorým zastrelil jedného z mnohých židov.
Scéna príjazdu vlaku so židmi do koncentračného tábora, v ktorom bola aj Collette a ich následná segregácia sa natáčala na železničnej stanici v Zloniciach.
Mesto Antverpy v závere filmu predstavovalo upravené Hviezdoslavovo nám. pred SND v Bratislave. V Bratislave sa natáčali aj záverečné scény svadby v exteriéri a interiéry židovskej synagógy na Haydukovej ulici.

Koncentračný tábor Birkenau si filmári vytvorili v barrandovských ateliéroch.

19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení v pracovnom tábore Kanada z filmu Colette.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení pred bordelom z filmu Colette.
19.8.2023trempík nalezl lokaci místa natáčení v Hannoveru z filmu Colette.
19.8.2023trempík vložil reálnou fotografii k místu natáčení prípravy na útek z filmu Colette.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.72