Menu

Oběti

Heureka Oběti
Oběti

Detail filmu

Děj filmu či seriálu

vv

E01: Vzrůstající zločinnost a stále častější osobní zkušenost každého z nás, kteří jsme byli oloupeni, vykradeni, napadeni s nemohoucí spravedlností, která někdy z nepochopitelných důvodů chrání víc zločince než jeho oběť, vedla scenáristu Miroslava Sovjáka a dramaturga Bedřicha Ludvíka k nápadu vytvořit volný cyklus příběhů Oběti o lidech postižených zločinem. Příběh PŘEPADENÍ je první ze zamýšlené série. Roli ženy, která sama vypátrá muže, který ji přepadl, ale stane tak tváří v tvář zlu, o němž netušila, vytvořila Iva Janžurová. Televizní film o tom, co se stane, když abstraktní zlo dostane konkrétní podobu, natočil zkušený režisér - dokumentarista Petr Slavík jako svůj debut v oboru hrané režie.(oficiální text distributora)

E02: Dramatický příběh Znásilnění z volného cyklu Oběti s Kateřinou Brožovou v hlavní roli se dotýká hned několika bolestivých témat - vedle samotného znásilnění i sexuálního obtěžování či údělu atraktivní ženy ve výrazně mužské společnosti. Obecně se pak zamýšlí nad rolí pravdy a lži v kritickém okamžiku jednoho jinak šťastného manželství.(oficiální text distributora)

E03: Každý rok vyrobila Tvůrčí skupina Alice Nemanské a Heleny Slavíkové v dramaturgii Bedřicha Ludvíka jeden díl z volného cyklu OBĚTI, jehož podtitul zní "o lidech postižených zločinem". Tentokrát nás autor celého projektu, scenárista Miroslav Sojvák, seznámí s mužem, který se stal svědkem pouliční loupeže. Jaromír Hanzlík v hlavní roli dostal opět po letech velkou hereckou příležitost. Natáčení probíhalo v roce 2001 v prostorách Hlavního nádraží v Praze a v ulicích Prahy.(oficiální text distributora)

E04: Každý rok vyrobí ČT v dramaturgii Bedřicha Ludvíka jeden díl z volného cyklu OBĚTI. Podtitulem celého projektu je: o lidech postižených zločinem. Prozatím byly představeny díly Přepadení, Znásilnění a Svědek. Kromě Jiného člověka jsou připraveny k realizaci díly ŽIVNOSTNÍK a HADÍ TANEC. Tentokráte je středem příběhu tzv. smíšená rodina. Přes její osud by měla být oslovena většinová populace, která by se tak, alespoň na chvíli, mohla vcítit do pocitů menšiny. Do jakých neřešitelných situací jsou lidé, rozdělováním na etnika a rasy, vháněni. Ale tento příběh není "jen" o rasismu. Je i o kořenech, z nichž se nevymaní ani ten sebevstřícnější člověk, je o údělu a osudu a marném pokusu se mu vzepřít. Když si myslíte, že jste to zvládli, osud vás zaskočí v povaze našich potomků.(oficiální text distributora)

E05: Na jaře roku 2004 natočila Česká televize další díl cyklu Oběti. Po dílech Přepadení, Znásilnění, Svědek a Jiný člověk, je to tedy pátý díl tohoto volného cyklu. Tentokrát je tématem násilí v rodině. Od psychického nátlaku až po fyzické týrání. Příběh, do kterého vstoupíme, není ojedinělý. Olga (Ivana Chýlková) vystudovala vysokou školu a mohla zahájit úspěšnou kariéru. Trpěla však tím, že o ni nebyl "zájem", a tak si ve svých sedmadvaceti letech vzala o dvacet let staršího Vladimíra, muže s podstatně nižším vzděláním než má ona (Alois Švehlík). Namísto toho, aby se věnovala kariéře překladatelky či tlumočnice, zůstala doma, starala se o domácnost a výchovu tří dětí (v době, kdy začíná náš příběh, žije Olga s Vladimírem už 15 let). Stala se z ní pouhá služka, od které se očekává poslušnost a stoprocentní péče o domácnost bez nároku na jakékoli uznání a vděk. Náhodné setkání s Evou (Janka Šteindlerová), bývalou kolegyní z vysokoškolských studií, ji přivede zpět mezi lidi. Olze se otevřou oči a už nechce žít, jak žila. Začne jako tlumočnice provádět cizince a cítí se v tomto povolání velmi šťastná. Vydělává peníze a je v kontaktu s lidmi, kteří ji berou vážně. Její muž to však vidí jinak. Nemůže se s novou podobou Olgy smířit a začíná jí ztrpčovat život. Nejdříve jen drobnostmi, později až patologickým chováním. Pak přijde manžel o místo a pro Olgu začne peklo na zemi. Aby zabránila problémům, nechá se Olga zaměstnat na pevnou pracovní dobu jako recepční v soukromého hotelu. Ale ani to nepomůže - situace v rodině se ještě zhorší. Když se Olze nabídne milostné dobrodružství s Milanem, majitelem hotelu (Ondřej Pavelka), neodolá... Situace v domácnosti se dále zhoršuje. Olga se rozhoduje, že společně s dětmi odejde. K jejímu překvapení však jednoho dne zmizí její muž. Chvíli úžasu vystřídá chvíle úlevy. Konečně mohou žít bez něho a v klidu. Ale je to jen chvíle oddechu před závěrečným "kolem bitvy". Za pár dnů se Vladimír vrací (byl u své bývalé ženy), aby, zdánlivě polepšený, připravil poslední Olžino ponížení...(oficiální text distributora)

E06: Cyklus Oběti pokračuje dalším dílem. Jmenuje se Živnostník. Tentokrát jde o příběh dvou bratrů. Ten nesmělejší se jmenuje Libor Haman a hraje ho Pavel Řezníček. Ten otrkanější, úspěšnější se jmenuje Tomáš Haman a hraje ho Martin Dejdar. Manželkou nesmělejšího z bratrů je Vanda Hybnerová. Ženou ostříleného podnikatele je Ilona Svobodová. Příběh bratrů začíná docela nevinně, pozitivně – úspěšnější z bratrů, Tomáš, vytáhne nesmělého Libora od rýsovacího prkna z fabriky a podpoří ho do jeho podnikatelských začátků... Píše se rok 1993, rodí se český kapitalismus, na každém rohu zní lákavé nabídky Harvardských investičních fondů, český sen o kapitalismu je v plném rozkvětu. Libor nepatří k těm, kteří chtějí přes noc zbohatnout. Je to člověk, kterému zaprášená práce ve fabrice vyhovovala. Prostě podlehne tlaku bratra a doby a stane se – živnostníkem. Jeho podnikatelský záměr se jmenuje jednoduše: samoobsluha. Vezme si úvěr, otevře malý potravinářský krám a pracuje na svém úspěchu. Za osm let na to, v roce 2001, je všechno jinak. Jak? O tom vypráví psychologovi čerstvě propuštěný vězeň – náš protagonista šestého dílu cyklu Oběti, nazvaného Živnostník. Cyklu, jehož hlavními hrdiny nejsou zločinci, ale my, obyčejní lidé, náhodné oběti všudypřítomného zločinu.(oficiální text distributora)

E07: Cyklus Oběti pokračuje svým sedmým dílem. Jmenuje se Nevlastní bratr. Tentokrát ho neotvírá žádný zločin, ale pokus o přiznání se z touhy zločin spáchat. V roli psychologa je opět František Němec a mužem, který se mu přijde vyznat ze svého trápení, je Viktor Preiss. Do jeho poklidného života totiž vstoupila po smrti jeho otce nevlastní sestra. To, co s ní prožil, ho přivedlo až k psychologovi. Nevlastní sestru, bytost kterou lze odsoudit i politovat, pochopit i zavrhnout, ale s níž nelze žít, hraje Vilma Cibulková.(oficiální text distributora)

E08: Jitka Schneiderová a Jiří Langmajer jako manželé. On je velice vytížený právník, ona je žena v domácnosti. Zdánlivě šťastná, moderní, bezdětná rodina. Až do doby, kdy do jejich života vstoupí karambol, dopravní nehoda, která se odehrála kdesi daleko u Plzně...(oficiální text distributora)

15.10.2024JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení V nemocnici z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení Odchod z nemocnice z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024JirkaRybka nalezl lokaci místa natáčení Rvačka na schodech z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Sběrný dvůr z epizody Svědek seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Před úřadem práce z epizody Svědek seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Před Sazkou z epizody Svědek seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Před areálem z epizody Svědek seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Před firmou z epizody Znásilnění seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Lesní zoo z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Cesta za Markovým otcem z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Pod mostem z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Domov dětí a mládeže z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Skatepark z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Cesta za Markem z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Úřad práce z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení V přístavu z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Policejní služebna z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Útěk z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Dům rodičů Magdy z epizody Karambol seriálu Oběti.
15.10.2024trempík schválil místo natáčení Na cestě domů z epizody Karambol seriálu Oběti.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.53