Menu

Děj filmu či seriálu

Anny

O džentlmenských lupičích se vyprávějí legendy i po letech ve Francii o Arsenu Lupinovi, v Americe o Butchovi Cassidym a Sundanci Kidovi a v Anglii o dvojici Plunkett a Macleane, jež v polovině 18. století skutečně žila. Syn režiséra Ridleyho Scotta, který se vydal na profesionální dráhu ve stopách své rodiny, o nich natočil stejnojmenný historický dobrodružný film, i když s fakty přitom zacházel dost volně. Will Plunkett je zkrachovalý lékárník, James Macleane zchudlý důstojník. Setkají se v proslulém newgateském vězení, a protože by oba rádi žili na vysoké noze, dohodnou se na společném postupu. S pomocí Macleanových známostí proniknou do nejvyšších vrstev, začnou loupit ve velkém a díky galantnímu zacházení s oběťmi se jim dostane velké pozornosti i slávy. Kousky lupičů džentlmenů však budí takový rozruch, že o nich jedná i britský parlament, a zástupce vrchního soudce Chance dostane příkaz polapit je za každou cenu.

Místa natáčení

Film se ve velké míře natáčel v České republice - mimojiné v Praze, v kláštere Plasy, na zámcích v Kačině u Kutné Hory, v Tróji a v prostorách bývalého ženského opatství v Doksanech. Z plaského kláštera si filmaři vybrali k natáčení "letní refektář" (jídelnu) v konventu, jehož horní patro bylo využito pro ztvárnění parlamentu a později jako soudní síň, jenž pojmula vice jak 250 komparsistů. Spodní část sloužila jako shromaždiště pochopů zloducha Chanceho, hlavního záporného hrdiny. Budova sýpky, respektive její krov posloužil jako úkryt lupičú a její exteriéry jako jejich vězení.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.22