Menu

Děj filmu či seriálu

majorzemaneu

Jakou šanci má pohádka, když ve světě řádí socialistický realismus? Hrdinou filmu je Petr Holeček, právník, který pracuje jako obyčejný úředník v účtárně stavebního podniku, protože jeho strýc byl souzen a odsouzen. On i jeho žena mají malé platy, žijí společně s rodiči a malým Petříkem ve starém pavlačovém domě na Žižkově. To vše je zdrojem četných neshod mezi ním a jeho ženou Věrou. Jednoho rána však uvolní místo v trolejbusu drobnému staříkovi, který se mu představí jako pohádkový dědeček a chce mu splnit tři přání. Petr mu nevěří a tak vyplýtvá první dvě přání na zbytečnosti. Teprve poté se pořádně zamyslí a přeje si, aby žili s Věrou spokojeně. I když to není jednoduché, podaří se dědečkovi odstranit řadu překážek ve vztahu mladých lidí, obstará jim nový byt s moderním vybavením, auto, i povýšení v zaměstnání. Zdá se, že všechno je ideální, jenže pak se Petrův kamarád Karel Pokorný přihlásí do soutěže zlepšovatelů a pronese pár neopatrných vět o šetření na správných místech, za což mu hrozí propuštění. Petr, který chce Karlovi pomoci, přivolá kouzelného dědečka, ale ten má podmínku. Petr se musí Karla veřejně zastat, i kdyby měl přijít o vše, co kouzlem nabyl. Snímek natočil Elmar Klos s Jánem Kádarem podle scénáře, na němž spolupracoval také Vratislav Blažek. Přestože byl natočen již v roce 1958, do kin se dostal až v roce 1963, neboť byl ihned po dokončení a uvedení na I. festivalu československých filmů v Banské Bystrici zakázán a skončil v trezoru.

Místa natáčení :
Film se natáčel převážně v Praze se třemi hlavními místy, prvním bylo okolí Seifertovi ulice na Žižkově, druhým okolí nového bytu hlavních hrdinů na náměstí Svobody v Bubenči a třetím potom ulice Na příkopě v centru Prahy.

29.3.2023sator okomentoval místo natáčení Před kinem z filmu Tři přání.
25.3.2023Ladislav2 nalezl lokaci místa natáčení Před barem z filmu Tři přání.
25.3.2023Ladislav2 nalezl lokaci místa natáčení V ulici z filmu Tři přání.
25.3.2023Ladislav2 nalezl lokaci místa natáčení Rozjásaná z filmu Tři přání.
25.3.2023Ladislav2 nalezl lokaci místa natáčení V ulici 2 z filmu Tři přání.
24.3.2023sator vložil místo natáčení V hotelu k filmu Tři přání.
24.3.2023sator vložil místo natáčení Rozjásaná k filmu Tři přání.
24.3.2023sator vložil místo natáčení V ulici 2 k filmu Tři přání.
24.3.2023sator vložil místo natáčení V ulici k filmu Tři přání.
24.3.2023sator vložil místo natáčení Před barem k filmu Tři přání.
24.3.2023sator okomentoval místo natáčení Před kinem z filmu Tři přání.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.7