Menu

Děj filmu či seriálu

ozzy

Studenti druhého ročníku pražského gymnázia odjíždějí na povinný lyžařský výcvik. Horský učitelský sbor je složen ze zkušené profesorky Boženky, iluzemi naplněné čerstvé absolventky pedagogické fakulty Hanky a přísného profesora Kardy, který s sebou vzal také svou dceru Mariku. V humorném tónu je líčen příjezd a zabydlení studentů na horské chatě, nové a nečekané vztahy mezi studenty a jejich pedagogy. Sněženky - slečny se chtějí líbit a Machři - kluci se předhánějí ve vtipnostech i v ukázkách více či méně brilantního lyžování za účelem oslnění Sněženek. Cítí se náramně dospělí a přísný denní režim jim připadá nedůstojný. Proto připravují drobné vzpoury... (oficiální text distributora)

Místa natáčení:

Chata Smetánka, kde se komedie o gymplu na lyžáku Sněženky a machři natáčela, se nachází v Peci pod Sněžkou. Stále funguje a můžete se zde ubytovat i vy :) Z Pece pod Sněžkou vo filme vidieť aj autobusovú stanicu a ulicu vedúcu, k chate Smetánka. V interiéroch chaty sa však točila iba známa scéna, kde študenti tajne popíjali v kotolni. Scény izieb sa točili na dnes už neexistujúcej chate Vyhlídka, ktorá vyhorela v druhej polovici 90-tych rokov minulého storočia. Chata sa nachádzala na zjazdovke Zahrádky v Peci pod Sněžkou. Z ďalších interiérových scén chaty možno možno vidieť jedáleň a schodisko. Tie sa nachádzajú na Moravské boudě nad Špindlerovým Mlýnem. Reštaurácia, kde prichytil profesor Karda svoju dcéru v spoločnosti Cabadaja a jeho spolužiakov, je reštaurácia Encián v Peci pod Sněžkou. Točilo sa aj v okolí chaty Smetánka na zjazdovke Hnědý Vrch. Scény výletu na bežkách sa točili pri Martinové boude ěnachádzajúcej sa nad Špindlerovým Mlýnom.

17.1.2024Quixe vložil reálnou fotografii k místu natáčení v reštaurácií z filmu Sněženky a machři.
15.1.2024Quixe vložil místo natáčení Filozofování v předsíni k filmu Sněženky a machři.
13.1.2024Quixe okomentoval místo natáčení Kde se Kájovi udělalo špatně z filmu Sněženky a machři.
12.1.2024Quixe vložil místo natáčení Kde se Kájovi udělalo špatně k filmu Sněženky a machři.

Nejnavštěvovanější filmy:

Vyhledávání

Filmová místa do kapsy

Nejčerstvější informace

Nahlásit chybu | Autorská práva upravena licencí CC: Creative Commons License Filmová místa.cz 2006-2024 | Movieloci.com | Lieuxtournage.fr | Krásný Krámek | TH Shop | Paetrik | 1.27